Van voor naar achter

Je ziet de koolmezen groeien. Flinke hoeveelheden proteïne worden door pa en ma Koolmees aangevoerd èn afgevoerd, want de Koolmezen groeien en produceren ook flink wat afval. Als Ma een heerlijk spinnetje heeft afgeleverd, blijft ze nog even kijken of een van de jonkies de kont omhoog steekt en een pakketje aanbiedt. Ma Koolmees pakt het pakketje voorzichtig met de snavel aan en vliegt ermee weg.

 

Ze laat het pakketje onderweg naar een nieuwe rups vallen, meestal enkele meters van het nest. Zo blijft goed verborgen waar het nest zich bevindt en het nest blijft schoon. Wat zou er anders voor flinke voedsel berg ontstaan. Een leuk artikel van de vogelbescherming rekent het ons voor: 14 dagen x 6 jongen x 50 voedingen per dag = een hele hoop.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Neelke (zaterdag, 08 mei 2021 21:50)

    Hoe weten die jonkies dat dat zo moet?! Fascinerend zeg!