07. september 2021
Alsof er iemand verstopt zit in de bosjes, snuivend en proestend. Geritsel en de dader verraadt zich als we een mooi bruin kontje naast een tuinbeeldje zien. De camera staat alweer een tijdje niks te doen dus misschien komt die nu weer van pas. En hoera meneer of mevrouw egel blijkt regelmatig onze tuin aan te doen voor een bezoek. Hij wurmt zich onder de poort door. Dit hebben we ook al eens real life mogen zien. Super cute. Zie hoe hij hierna zijn weg door de tuin vindt.
Koolmees 2021 · 22. mei 2021
Wat zijn ze al groot! Er zijn 4 jonkies groot geworden. Van de week al wel gezien maar wat er met de 2 kleinsten is gebeurd, kan ik alleen maar raden. Ze zijn niet zo beweeglijk als vorig jaar en zitten graag boven op elkaar in het het kleine holletje. Misschien vanwege het koude weer. Ik denk dat dat ook niet goed voor de jongsten is geweest maar de koolmees natuur is hard. Alleen de actiefste krijgen een lekkere worm.
Koolmees 2021 · 15. mei 2021
Non stop vliegen pa en ma met heerlijke hapjes af en aan. De kleintjes zitten boven op elkaar. Ik tel ze nog alle 6 maar betrap me erop dat ik pa en ma aanwijzingen wil geven om de onderliggende kleintjes niet te vergeten. Als ze omhoog komen voor een hapje, zie ik wel dat de onderste soms wat ruimte krijgen om ernaast te kruipen. Nog een paar dagen en dan kruipen ze allemaal door het nest.
Koolmees 2021 · 12. mei 2021
De jongen piepen om het hardst in de brievenbus! Je hoort het zelfs in de woonkamer. Ze passen al niet goed meer in het kuiltje maar wat hebben ze allemaal een mooi plekje gevonden in het rond. Bekijk het filmpje om te zien dat ma niet altijd goed oplet. Mooi rond jong aan de voorzijde poept zo op zijn broertje of zusje.
Koolmees 2021 · 08. mei 2021
Flinke hap
Waar haalt ze het zo snel vandaan? De kleintjes lijken nog niet helemaal toe aan hapjes van dit formaat.
Koolmees 2021 · 08. mei 2021
Van voor naar achter
Wat er van voren ingaat, moet er ook weer uit. En dat hebben meneer en mevrouw Koolmees zo mooi geregeld. Geniet van dit prachtige post
Koolmees 2021 · 05. mei 2021
Bijna vergeten om even te kijken vandaag. Gelukkig 's avonds toch even gedaan en wat een verrassing! Moeder mees pakt net een eierschaal weg. En we zitten weer top in het beeldmateriaal. Zo klein zijn ze nu nog. Ma en pa slepen spinnetjes en fijne wormen af en aan. Kijk maar goed want ze groeien als kool! meesjes!
Koolmees 2021 · 30. april 2021
Duurt lang
We zijn nu halverwege het broedproces. Nog een weekje te gaan. Broeden duurt lang ;) Mevrouw Koolmees is heel geduldig en keert iedere paar minuten een eitje of schudt de veren even op. Tussendoor dommelt ze heerlijk weg. Het filmpje laat zien hoe het leven van mevrouw Koolmees er nu uit ziet. Nog even geduld...
Koolmees 2021 · 23. april 2021
Mevrouw Koolmees lijkt tevreden met het aantal eitjes en hoe leuk. Meneer Koolmees komt direct in actie en brengt een heerlijke snack.
Koolmees 2021 · 20. april 2021
Eerste eitje!
Zie je dat vlekje? Het zal toch niet? Jawel mevrouw Koolmees heeft de eerste 2 eitjes gelegd.

Meer weergeven