Lange afstand wandelingen en streekpaden

Wist je dat er meerdere lange afstandswandelingen langs B&B Boeskoolbedje gaan?

Marskramerpad LAW 3

Treed in de voetsporen van de marskramers, de koopmannen die hun waar in een rugkorf, de mars, vervoerden. De marskramers trokken in de Middeleeuwen en daarna van stad naar stad om hun artikelen op markten en kermissen te verkopen. Het marskramerpad loopt van Bad Bentheim naar Den Haag. De eerste etappe is van Bad Bentheim naar Oldenzaal (25 km) en de tweede etappe gaat naar Borne (17 km). De tweede etappe loopt langs de wijk de Thij, waar de B&B is gelegen.

Havezatepad  LAW 12

Het Havezatepad begint in Oldenzaal en voert je schuin omhoog door Overijssel langs oude havezaten. Tussen 1500 en 1800 bepaalden de havezaten het plattelandsleven.

 

De route begint bij het station van Oldenzaal en voert je zuidwaarts naar Lonneker (15 km).

 

De route loopt bijna geheel door  bos, natuurgebieden en oude essen (hooggelegen akkers), te beginnen bij de Boerskotten en uitkomend bij de Lonnekerberg (60 m).

Twentepad SP 2

Het Twentepad brengt je in 5 etappes door heel Twente.  

De vierde etappe gaat van station Oldenzaal via het recreatiegebied het Hulsbeek naar Saasveld en Hertme. Onderweg loop je langs de Gammelkerbeek en kom je vele prachtige boerderijen tegen.

 

Andere delen van de route gaan langs het natuurgebied 't Springendal bij Ootmarsum en landgoed Singraven met de watermolen bij Denekamp.

 

De 4e etappe is 19 km.

NS route Boerskotten

Vanaf het station van Oldenzaal wandel je eerst door de chicste wijk van Oldenzaal om daarna in de Engelse Tuin te belanden, een van de landgoederen die de textielbaronnen hebben nagelaten.

 

Via prachtig boerenland loop je langs de Tankenberg (84 m) richting het gezellige dorpje de Lutte.

 

Via het natuurgebied de Boerskotten kom je uiteindelijk weer terug richting station.

 

Opties voor 17 en 11 km.

Hilligenpad

Het Hilligenpad is een 5-daagse wandelroute langs 50 plekken in Twente die met geloof te maken hebben, variërend van oude grafheuvels tot plekken om je te bezinnen.

 

De route start in Hof Espelo en gaat via de Mariakapel van Berghuizen en het landkruis op de Boerskotten, uitkomend bij de St Plechelmusbasiliek in het centrum van Oldenzaal. Het vervolg richting Tankenberg en de  Lutte is ook prachtig.

 

De route is  totaal 103 km, via instappunten  te volgen.