Een ommetje maken...

't Hulsbeek

We zijn dol op rondjes wandelen. Wat is er mooier dan even het hoofd leeg maken en tegelijk te werken aan de bloedsomloop?

 

Vanuit de B&B lopen we graag even door het boerenland achter de B&B of we lopen wat verder naar het recreatiegebied 't Hulsbeek. Dat is prachtig met beekjes, bos en heide.

 

Volg het gemarkeerde natuurpad van 3,5 km of bomenroute van 9 km. De startpunten zijn bij parkeerplaatsen P2 en ook bij P5.


Vanaf de B&B

Om de omgeving van de B&B beter te leren kennen, hoef je alleen maar de deur uit te stappen en de rode pijltjes route te volgen. Dit is de Lemselerveldroute van 6,5 km, die bij de Hobolaan begint. Hieronder zie je hoe de route loopt.

 

Steek de weg over en ga naar links. Je loopt langs een bosje met kabouters (echt waar). Je ziet vanzelf de eerste rode pijl naar rechts.De afbeelding hieronder laat de knooppunten van het Wandelnetwerk Twente zien (kruisje = B&B). De route kan ook via deze knooppunten vanaf S27 gelopen worden.

Landgoed Egheria

Als we even wat anders willen, gaan we met de auto in 10 minuten naar de andere kant van Oldenzaal: Landgoed Egheria van waar je ook gemakkelijk naar Landgoed De Wilmersberg loopt.

 

Natuurmonumenten beheert dit landgoed en heeft recentelijk (2017/2018)   nieuwe routes uitgezet vanaf Erve Middelkamp (Bentheimerstraat 15 a, De Lutte) of de nieuwe parkeerplaats voor de Tankenberg (Tankenbergweg 5, De Lutte).

 

Afstanden: 6,6 km (paars), 2,1 km (geel), 3,9 km (groen)

Knooppuntennetwerk

De afbeelding hieronder laat zien dat de B&B middenin het Wandelnetwerk Twente ligt. Met deze knooppunten kun je een wandeling op maat samenstellen.

 

Er zijn inmiddels meer dan 1200 knooppunten, die 3500 km aan wandelpaden verbinden in het netwerk van Twente.