Wat is er te doen in Oldenzaal?

Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit met je Nordic stokken of geniet in stilte. In Twente kun je nog alleen zijn op een mooie plek. Van lekker winkelen tot actief in de natuur, van een educatief bezoek aan een museum tot gezellig samen uit eten. Met de kinderen naar een attractiepark of lekker neerploffen op een terras. In Twente ervaar je dat de Bourgondische levensstijl niet beperkt is tot het zuiden.

Eten & drinken

Geef de Oldenzalers één zonnestraaltje en je vindt ze massaal terug op de terrassen van de Groote Markt. Je vindt hier vele gezellige restaurants en barretjes. Kijk eens bij de hippe lunchroom Blond of wijnbar Wine & Bite. Voor een heerlijk speciaal biertje en een ontmoeting met een echte Oldenzaler ga je naar de Muziekcafé De Kroeg.

 

Directe omgeving

Na een lekker middagje wandelen of relaxen in recreatiepark 't Hulsbeek kun je een lekkere pannenkoek eten bij Klein Afrika of je rijdt wat verder door en gaat bunkeren bij Pan.

Groote Markt Oldenzaal
Klootschieten bij de Engelse Tuin en Wilmersberg

Actief

Het Fietsnetwerk Twente wordt door knooppuntensystemen aan elkaar gekoppeld en heeft een totale lengte van ongeveer 2500 km.Ook voor de benenwagen is er een uitgebreid knooppuntennetwerk. Maak wandelen nog leuker door het te combineren met de Twentse volkssport: klootschieten.

 

Avonturiers trekken naar recreatiepark 't Hulsbeek en kunnen er hun hart ophalen met mountainbiken door de bossen, paardrijden of in het klimbos van Avatarz.

Cultuur

Het hart van elke Oldenzaler gaat sneller kloppen als hij bij het naderen van de stad de St. Plechelmusbasiliek boven de huizen ziet uitstijgen. De kerk staat er al vanaf 1150 en is mede door het mooie Bentheimer zandsteen goed bewaard gebleven. Het Duitse stadje Bad Bentheim ligt over de grens op zo'n 20 minuten rijden en heeft een prachtige burcht.

Voor meer geschiedenis van de stad Oldenzaal is er het museum het Palthehuis dat ook van de buitenkant prachtig is. 

In de buurt is het stadje Ootmarsum vol kunst en leuke winkeltjes een echte aanrader.